05 April 2012

Good morning Vietnam, Chapter 2^^

ahh...kan aku dah janji nak wat entry 
on macam mana dorang wat painting tu guna eggshell kan??
hehe...sebulan nak update blog, sebulan juga tak menjengah blog-blog lain
jangan salahkan saya, salahkan mereka-mereka itu yang menggangu saya...haha^^


Basically, ini jalan story dia
Tak dapat nak ambil gambar full dia...hehe^^


Dari lukisan...dari cengkerang telur...


Dari cengkerang telur....terhasilnya sebuah lukisan


Mula tu...dorang akan wat lakaran untuk painting tu dulu


Bila dah lakar atas board tu...
dorang akan start susun-susun cengkerang telur tu 
dan tampal cengkerang telur tu


ni...dia susun atur dan tampal lagi


ni dia tampal lagi...hehe^^


dah tampal-tampal tu...dorang akan start mewarna painting2 tu semua


mewarna lagi....


dan lagi...hehe, sekali ngan last touch up


final step....polishing semua lukisan tu balik



wallah...dah siap dah, hehe
banyak sangat produk dia ni
tempat letak lilin, cosmestic box tu, pasu kecik, pasu besar, gelang
ahhh, selipar eggshell ni pon ada tau...haha^^

sebenarnya, box eggshell ni aku jumpa masa pergi batu feringgi tahun lepas
tapi sangat mahal...
girl tu minta rm50...macam tak berbaloi je
jadi aku tak belilah
sekali datang vietnam ni...aku tengok box dia berlambak macam kat batu feringgi tu
dan tak sampai rm20 pon
jadi aku belikan satu untuk aku
lagi satu untuk mumy...sebab masa pergi ni, burpday dia
hehe....by the way,
aku dah sempurnakan 25% dia...haha
saya sudah dewasa rupanya...haha^^



5 comments:

Lea Isnawi said...

wah menarik la weh
guna kulit telur je

Tukang Karut said...

guna kulit telur pun boleh jadi lukisan ek...

cha zainol said...

kasut paling best.dia akan ukur kaki kita betul-betul saiz kita. i have one :)

Edy Zaidi said...

dah lama teringin nak g vietnam, tp xsampai2 lg...huhu

Edy Zaidi said...

Please vote for Www.danielzaidi.com in MITBCA2012 : Malaysia International Tourism Photography/Art Blog

Vote for www.eqbalzack.com in DiGi WWWOW Awards 2012 : Blogger of The Year

Thanks guys for your helps...really appreciate it! LOVE U lah..:p