26 April 2012

origato gozaimas japan...^^


Dah tiga minggu aku tak update blog
Hidup sangatlah tak terurus
Ke sana ke sini...dengan keje lab berlambak-lambak
Tapi aku still manage melarikan diri
Ke mana??
Ke Tokyo, Jepun...haha^^

Actually, akak aku belajar sana
Nak masuk lima tahun dah belajar sana
Jimatlah duit sikit..leh tumpang rumah dia
Dekat dua minggu gak pergi sana
Masak-masak pon sendiri...Jepun pon banyaknye makanan tak halal
Dia pon dah pandai cakap Jepun, tahu jalan-jalan keliling Jepun tu
Senanglah sikit...


Salam perantauan sakura dari saya di Ueno Park...haha^^


Benda yang paling best...bila duduk bawah sakura ni
Then...dia gugur ikut angin...
Rasa macam dalam drama jepun je....kah kah kah^^


Pastu...pergi Disney Sea Tokyo
Haha...sangat-sangat suka daisy duck


Tak cukup dengan Disney Sea, pergi Disneyland lak next weeknye....hehe^^


Ahhhh...tempat ni best untuk girl yang macam aku...suke membazir duit dekat baju, kasut dan benda-benda perhiasan rambut...haha
Harajuku Street...wuhuuuu^^


Ni kat Oganda...scene macam ni selalu ada kat dalam drama jepun kan?? hehe^^


One of Japan's Planetarium....tak ingat lak nama tempat ni
Fall in love sangat kat architecture jepun ni...
Mesti nak pandang bangunan tu lama-lama


Ni kat Fujikyu Highland...kat Mount Fuji
Actually kat sini macam theme park
Tapi ada banyak sangat game roller coaster yang extreme
Yang turun 90 degrees pon ada
Seyes menakutkan...sebab aku suka sangat game yang extreme
Tetiba bila naik game kat sini...aku rasa nak bertaubat....haha^^


Jepun...bila hujan je...semua gune payung transparent ni...haha, sangat suke^^


Kanak-kanak Jepun sangatlah comel...
Muka putih...pipi,hidung merah je...haha
Nanti aku upload lagi pict kanak-kanak Jepun


Ni lagi sorang....dari mula-mula lagi...
Ajak dia bergambar dengan aku...
Last-last...dah jadi macam Ju-on dah...haha^^

Ok...Quid Pro Quo...sebab dah petang sangat ni, nak balik rumah dah....
Benda yang best kat Jepun = culture, society yang sangat different dan sangat hormat orang lain, toilet dia, teknologi dia of every single thing, punctuality of train, style and dressup, architure building, kebersihan tempat dia and of course all the cute and handsome japanese guy...haha^^
Kalau naik train tu....perghh, mata mulalah nakal...mak aku pon sama jugak....haha^^
Benda yang tak best kat Jepun = semuanya sempit...haha, jahat aku...padahal diri sendiri yang gemuk, then makanan dia....semuanya nampak menarik, bau punyalah sedap....tapi, tak halal...kecewa gila.
Aku sampai satu tahap...aku akan pergi depan kedai makanan dia...aku tengok makanan dia, then sedut-sedut bau  makanan tu...haha,sampai adik-adik aku pon join sekali....

Jadi...aku minta maaf sebab aku masih tak berpeluang untuk 
blogwalking blog-blog yang lain yang aku selalu follow....
keadaan aku sekarang macam hampeh je...
Masalah baru aku sekarang....aku asyik lupa aku letak barang katne...haha^^
Anyway...tunggu ye aku post lagi sal trip ke Tokyo ni
Yang pergi Vietnam pon tak habis lagi sebenarnya....haha, tunggu ye...


5 comments:

Rain said...

syoknya layan gambar-gambar dia kat atas tu.

mesti masa posing kat bunga sakura sempat berangan macam macam kan hahaha

Tukang Karut said...

aku rasa aku nak pi melancong kat sana...

Edy Zaidi said...

wah..cantiknya bunga sakura tu

zulhilmi tempoyak said...

jauh pegi.. mcm best jugak.. :)

ABU said...

ah seronokya jepun.. jeles tengok.. gambar lawa lawa...