17 October 2012

sonoknya bila raya^^

haha...lama betul tak update blog ni
busy dengan study
busy memikirkan masalah yang melanda
dengan tak ada moodnya nak update blog
haha..kalau di ikutkan, tak ada mood nak buat apa-apa

yup2..next week dah raya haji
seronoknya bila raya mestilah...
sebab boleh balik rumah..haha^^

kali ni just nk share pics masa raya bulan ogos 
padahal sekarang dah bulan oktober..huhu 0_o


seronoknya bila raya...mestilah shopping, haha^^
time ni dekat times square sebab budak-budak ni beli kasut
aku tak shopping pon time ni sebab kepala dah cukup pening melayan kerenah budak-budak ni
haha...tapi yang kelakarnya
adam, anak buah aku...
masuk je sendiri kedai baju and terus cakap
"nany, menit...baju ni cantik kan??"
ermm, sendiri fahamlah maksudnya..haha
adam memang sangat suka dengan benda-benda yang ada gambar movie "Cars"
dia pun..mak aku dah beli, terus nak pakai baju ni, huhu
haishhh...budak-budak sekarang, nasib baik kamu itu kesayangan kami, haha^^



me with mummy^^


me with bibik...haha
masa ni cakap kat dia...
"mak cik ani...ambil gambar cepat, buat gedik-gedik"
hoishhh...tak sangka lagi gedik dari aku, haha^^


me with capik at KFC Kajang


me with acap at KFC Kajang 

adik-adik aku semua lagi besar dari aku sekarang
padahal masing-masing secondary school lagi
seronoknya bila raya..mestilah sebab makanan, haha^^
apa lagi yang boleh buat hati ini senang
melainkan perut yang kenyang, haha^^

ingat lagi masa raya baru ni
bebuka puasa yang last dengan domino's pizza
malam tu lak, pergi alamanda shopping last minute
makan burger's king and starbucks
raya pertama lunch mcdon
raya kedua lunch dengan burger's king lagi, dinner KFC lak
aigooo....padahal time raya ni, makan dekat rumah saudara lagi
makanan dekat rumah sendiri lagi
haishhhh...makin besarlah aku ni, haha^^

ahhh...tapi sebenarnya yang paling seronok time raya ni..
jumpa semua orang..hehe
gambar daddy tak ada sebab dia memang tak kan keluar rumah time raya
jadi..kami-kami jelah yang keluar beraya
pada daddy..waktu cutilah dia nak tengok tv...
siap dia leh hafal waktu siaran cerita cina, korea
and running man sekali...huhu 0_o

gambar abang, kakak ipar and anak-anak buah pun tak ada
sebab raya kali ini...dorang beraya rumah kakak ipar dekat melaka
dorang datang beraya rumah kitaorang pon dah malam
penat dah semua

kakak aku lak..seminggu lepas raya baru dia balik Malaysia
sebelum tu semua dia beraya kat Tokyo
tu pon dia balik sebab ada paper conference kat KL
kalau tak..memang dia tak kan nak balik
dia sampai pagi, petang ak balik kelantan lak
huhu...nak buat macamana
priority kami adalah study


konon-konon nak wat family potraiture
sekali bibik aku yang tembak gambar ni
nilah jadinye...haisshhh
tengok..adik perempuan aku pon lagi besar dari aku kan??
haha...nak juga cakap aku ni kecik^^


acap and atuk-atuk


looking forward sangat-sangat nak balik rumah next week
dah rasa sangat lemau dah
haha^^


3 comments:

Tukang Karut said...

dah nak raya balik mdah kan...cepatnya masa berlalu...

Lea Isnawi said...

lawak je ayah ko
ciap hafal siaran tv bagai..hahaha

eh aku x penah jupa lagi bibik ko kan

justin lover said...

tukang karut : yup2 rasa cpt je berlalu

lia : tulah...ak pon xtgk cite korea tu smua..haha^^