03 November 2012

berkorban atau dikorbankan??

kalau nak cakapkan pasal pengorbanan
semua orang pon ada pengorbanan masing-masing
untuk family, kawan-kawan n love one??
hehe^^

hari raya korban tahun ni tak ada apa-apa yang special pun
breakfast with rendang, ketupat, lemang like usual
but in afternoon, the rest of family went to alamanda
tengok wayang "the sinister"
oooo...spooky, hehe
but seriously...very scary and dreadful
it supposed to be watch by 18 above
not under 13 classification
the funny part was...
dady don't want to join us watched that movie
dia lemah semangat
even movie Hantu Kak Limah Balik Kampung pon tak nak tengok
"takpe, takpe...i duduk luar je, i tak naklah tengok cite hantu"
that's what dady said to mumy...hehe^^

but, last year...we went to Tok Ngah's kebun
nearby Semenyih, if I got it right geographically...hehe
layan gambar tahun lepas jom...hehe^^


i felt something everytime i look at this picture, huhu
but, bukan lembu ini yang dikorbankan 
kawan dia...hehe^^


pak cik aku tengah asah parang
aku sangat takot untuk asah pisau or seumpamanya


pak cik baju hitam tak mampu nak ngadap...huhu


dah macam crime scene dah
 








few of flower's pictures at Kebun tu


ni sepupu...anak kepada pak cik aku yang asah parang aku tadi
uuu...nakal, sangat nakal
tv rumah aku pon dicalarnya
tak terucap aku tengok, huhu

ingat lagi masa nak pergi korban ni
night before that, mumy dah pesan dah
get ready at 7 in the morning if you guys nak follow
adik-adik and I was yelling 
"i want to follow, i want to come to"
pagi esoknya...bangun lambat gak, haha
mumy dah start enjin kereta
semua baru bangun...lari-lari kat kereta
ask mumy to wait as we want to take shower
mumy yelled back
"oooiiii, mak kau dah tunggu tu, kang ngamuk orang tua tu"
mak tu..nenek but we call her mak
despite that, mumy waited for us jugak..hehe^^




2 comments:

Lee-kun said...

gambar sangat cantik hokeyyhh..!
hahaha, hazira jadik IOla ek kt crime sceen tuh..hehehe

Tukang Karut said...

aku suka gambar2 nya...