13 November 2012

tunang orang...^^

eypp...eypp, bukan akulah yang bertunang
siapalah aku ini untuk orang datang bertunang??
sob...sob...

bulan 2 yang lepas, bestfriend aku bertunang
tapi, malangnya cameraku Sunny tu rosak
adehhh...sabar jelah banyak-banyak
dari bulan 1 sampailah bulan 4 
aku hantar repair kat workshop tak siap-siap juga
reason HQ
"Thailand banjir... tak ada barang-barang untuk spareparts"
huh

yang bagusnya lagi, kawan aku ni tak booked photog
dia minta kitaorang je jadi photognye
yang kitaorang ni, ingat dia main-main
sebab geng aku ni banyak sangat main-mainnya
dari zaman sekolah lagi
in the end, yang bawa camera dua orang je, hehe^^
anyway..layan dulu gambar tunang kawan ku ini


tengoklah kawan aku panggil tunang dia macamana, haiishhhh



dia ni memang...gila sikit, hehe^^



habis je upacara tunang, mulalah masing-masing bergambar 
sampai habis bateri kamera
pastu leh lak sambung kamera yang lagi satu, haha^^
oo..ye, lupa lak...dari kiri ke kanan
wan, qadijah, azila si tunangan orangan, diana n me


tarikh tunang ni sama pulak dengan burpday qadijah
sambutlah sekali
cupcake red velvet, yummy yummy, hehe^^

bulan 4 pulak tunang housemate aku lak
housemate di Kubang Kerian, Kelantan
iye..iye, aku kan belajar di sini...hehe
the funny part is out of 5 housemates aku
4 orang, orang Kajang including me
(yang sebenarnya, aku tak tahu housemates aku ada berapa orang, huhu)

after selesai upacara tunang
housemate aku ajak shoot outdoor
fuhhh, camera Sunnyku masih lagi rosak
but then, geram sangat-sangat sebab tak siap lagi
ngamuk-ngamuk kat HQ
and HQ pon agreed nak pulang balik duit aku
setel, beli camera barulah aku, hehe^^
jom layan gambar tunang housemate aku pulak










tak ada gambar tunang indoor 
'cause housemate aku ni
lupa lak lagi, nama dia Kak Mar
dia ada tempah photog
aku sebagai kawan yang datang
tak bolehlah lebih-lebih dari official photog
jadi, aku tak shoot sangat sepanjang majlis itu

reception for the both of them will be held in december
fuhhh...im looking forwand on it
sebab...nak jadi dayang, hehe^^
gedik bukan??
bila cakap dekat mumy, mumy boleh gelakkan aku
"badan gemuk nak jadi dayang orang kahwin"
huh, nak tunggu kurus lama lagi
entah-entah tak dapat jadi kurus pon, haha^^

but then, it stumble upon me
im getting older
everyone getting married, settle down
memang most of my friends
dah ada someone, bertunang, married
yang ada anak pon ada
me??
none of that i listed just now, huh
despite that, im grateful
i still have my family, my friends, my study and myself
and that's all matter to me 

untuk yang di luar sana
yang dah settle down or getting marry
wish you guys all the best on your big day
(and your first night as well, hehe)
moga dipermudahkan and dilancarkan semuanya
and semoga rezeki pon dicurahkan dengan banyaknya
im happy for you guys
i really do
hehe^^

p/s: someone once told me. 
minat tak semestinya suka
suka tak semestinya sayang
sayang tak semestinya cinta
cinta tak semestinya kahwin
kahwin?
kahwin tak semestinya bahagia
and i do believe that





2 comments:

Tukang Karut said...

ganas nya cara dia panggil tunang dia!

Ema Blog said...

cantik kaler baju...selamat bertunang