19 December 2011

        acap : mumy...kalau acap tak masuk sekolah maahad, boleh ke??
                  {sekolah maahad di sini merujuk kepada sekolah agama maahad kajang}
      mumy : kenapa lak kau tak nak masuk??
        acap : kak lang tak  masuk pon sekolah maahad, acap pon tak nak lah
      mumy : pastu...kau nak jadi apa?? jadi setan macam kak lang kau??
          aku : lorrr...kenapa lak?? zira ni setan ke mumy??
      mumy : a'ah...kau memang setan pon
          aku : erkkk....


aku the only anak perempuan yang tak masuk sekolah maahad
then...followed by adik2 lelaki aku...acap and capik
which directly makes us "the setan" in that house...
 tak terasa pon bila mumy cakap macam tu...
'cause i know...she's only joking and that's the way we talk with each other
more towards like friends but doesn't mean we didn't respect her
adik pompuan aku lak...sekarang kat maahad, 
and result pmr dia nak keluar khamis ni
she didn't worry me that much actually...
she always been the smart one in the family
but...still, suke takutkan dia...sebab dia selalu ada panic attack...haha^^


balik rumah ni nak ajak mumy wat apam polkadot ni


Tuesday's Quotes : 

    "LIFE's an awfully lonesome affair. 
     You come into the world alone and 
     you go out of the world alone 
     yet it seems to me, you are more
     alone while living than even going
     and coming."
     Emily Carr, Canadian artist and author              (1871-1945)

13 comments:

Jue said...

gile samseng mak ko..ley kwn ngan mak aku hohoho

Hanie_Dew said...

uhuk. direct word tu. mak aku lemah lembut. tu yg diwarisi anaknya. ehem..hihi..

Naji Mahat said...

pergh seram sih mak gitu!

Ezad Skytech said...

huuhu...ganaz betul mak awak ye...direct je.. :D

eyqa amin said...

ahaha!
takleh blah....siryesly!

MamaEma said...

bahasa mummy memang bisa yer...anyway kalau dah biasa okeylah..

Abg Stalker said...

hahah..mak yg otai.kim salam mak ek.

YOUsoF said...

Aku tak amalkan perkataan macam tu dalam family sebab banyak lagi perkataan yang comel boleh diguna.. ;)

Kata² seorang ibu tu kan ibarat doa kepada anaknya. Takut kalau kerap disebut boleh pengaruhi sikap anaknya.. (maaf kalau ini kurang enak didengar)

syahirooAhmad said...

mak ai. gurau kasar. :D mak hang mmg sporting der.. sib bek dapat anak yang prangai pon leh tahan sempoi~~

Pondok Usang said...

berhati-hati dgn kata-kata.. kerana kata2 itu juge adalah doa..

Mya said...

bestnya nak wat apam polkadot!

ekabukanmakcikkau. said...

takpe takpe lepas ni tiap tiap hari tlg mak kau basuh pinggan . mesti dia kagum gila dgn kau . hahhaha

si ngokngek said...

mak aii,panggil setan..manja gila..
untunglar orang lain tak dapat..

=)nie kira gangster rumah..err