12 December 2011

tengok kanan...tengok kiri, aiyohhhhh

benda yang happened 2 tahun lepas...{2 tahun kot}...zasss, layankan je...hehe


  kawan : hazirah...kau tahu tak?? tadi aku kuyup basah gilelah...
       aku : haha....kau kenapa?? main hujan ke ape?? 
               {masa tu..musim hujan kat sini}
  kawan : bukan, aku neder main hujan. aku lintas jalan tadi, 
               kereta tu datang...laju gile, abis air kat lopak tu kene kat aku
       aku : hahahahahaha...
               {aku gelak lagilah kuat kan?? bukan nk keciankan kawan tu..
               but, seyes...muka dia time tu memang kelakar, haha^^}


3, 4 jam lepas tu...
     lia : hazirah...jom, jom...g mirwana. aku nak beli uncang teh..etc, etc
           {mirwana tu lbh kurg mcm shopping complexlah, 
           dekat je pon, depan kampus aku ni je}
   aku : hujan ni..kau xkisah ke??
     lia : aku ok je...


kitaorg pon bersiaplah...setakat tukar tshirt, jeans n sarungkan tudung je...xlama mana dehh...
       lia : hazirah...cepat hazirah, cepat lintas...
     aku : ahhh...tak nak lia, ak tak nak lia...kete banyak tu...
       lia : alaaa....redah je, jom...{sambil genggam erat tangan aku and tarik}
tetiba je...splooooshhhhhHHHHH....and secara tiba2 gak, aku rasa sejuk seram2 gitu
     aku : lia....aku sejuk lia, baju aku basah...kete tu bawa laju, 
             tgk baju aku dah basah dah abis
       lia : hahahaha...{korg semua tengok, dia leh gelakkan aku je??}

lia with her payung...payung ni jadi saksi dia gelakkan aku aritu, haha^^


kesimpulannya: 
1. TOLONGlah...im bended on my knees, begging semuanya, tolong jangan lintas 
    jalan ngan lia  {ini bdk DIA}
2. JANGAN...never ever everrrr lintas jalan tengah hujan, kalo nak pon..
    pandanglah kiri kanan. jangan jadi macam ayam
3. the MOST IMPORTANT thing...janganlah gelakkan kawan kau yang tengah
    mengadu tu. kecian kawan kau tu...
    tengok...kan dah kene kat diri sendiri,hahaha...^^


p/s : hujan lagi ni..nak balik umah macam mana?? huhu 0_o

6 comments:

Hanih Borhan said...

hahahaha...cash je kena 'bayaq' balik :p

Lea Isnawi said...

ala.gambo tak lawa!remove2. hahahaha

aku pun kena jugak masa tu

tp xseteruk ko la..

hehe

khairul akmal bin azman said...

getek nye!

hehe..

guwau jew

robotkuning said...

kim salam kat payung ;p

bobiedanbad said...

hihihi kesian dia

justin lover said...

hanih borhan : tulah, sabar jelah, haha

lia : ahh...ak masih ingt muka ko gelakkan ak smpai skrg tau,haha

khairul : getek tu ape?? xpham,hehe

robot kuning : payung jwb salam balik dh,haha

bobiedanbad : sgt kecian kan...haha